مقالات

نکاتی که کنکوری های روزه دار باید بدانند تا مطالعه مفیدی داشته باشند

مجتمع آموزشی مشکوه ، خرداد ۱۳۹۸


خلاصه :

همه آنچه که کنکوری های روزه دار در مورد تغذیه خود باید بدانند :

✍️کنکوری های روزه‌ داری که میخواهند مطالعه مفیدی داشته باشند باید به چند نکته توجه نمایند:
🔸-  باید تغذیه خود را کنترل کنید, یعنی بدانید چه مواد غذایی مصرف کنید تا بازده مطالعه افزایش یافته و قند خون کاهش پیدا نکند و دچار کمبود انرژی نشوید.
 
🔸-حتما سحری را کامل میل کنید -برای خوردن سحری حتما وقت کافی اختصاص دهید و با آرامش و دور از استرس غذای خود را میل نمایید.
یکی از موارد اشتباه غذایی در این وعده تسریع در غذا خوردن است که اثر آن بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش آشکار خواهد شد, عوارضی مثل سنگینی معده، عدم مراحل هضم طبیعی غذا در طول روز.... 
🔸 -بهتر است در وعده‌ی سحر به جای استفاده از قندهای ساده نظیر حلوا، قند و شکر، شیرینی، مربا و عسل از قند‌های مرکب نظیر نان، برنج و ماکارانی استفاده شود؛
این باور غلط است  که مغز، انرژی خود را از قند‌ها تأمین می‌کند,در حالی که قند مورد ‌نیاز برای فعالیت مغز از طریق تجزیه‌ی نشاسته‌ موجود در غلات تأمین می‌شود.
🔸 -کنکوری ها در زمان افطار به اندازه ای بخورید که بعد از افطار بتوانید درس بخوانید و زیاد سنگین نشوید.
🔸 - مصرف تخم مرغ پخته، به خصوص در وعده‌ی افطار می‌تواند پروتئین‌های مورد نیاز برای واکنش‌های مغز را فراهم آورد.
 -درفاصله ی بین افطار تا سحر ، حتما آب بخورید.
(حداکثر 8 لیوان ) آب در حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می دهد؛ موجب سرحالی و سرزندگی می شود و همچنین برای رساندن مواد غذایی به اندام های بدن لازم است +آب بهتر است ولرم باشد، تا مواد سمی را از راه ادرار و تنفس از بدن خارج کند و همچنین جلوی ورود باکتری های مضر به بدن را بگیرد.
 🔸- سبزیجات تازه و میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنید. این مواد برای رفع یبوست و بوی بد دهان، مفیدند.
🔸 -غذای افطار را به آرامی اما در یک وعده میل کنید و از خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر بپرهیزید.
 این کار باعث می شود معده ی شما برای صرف سحری به طور کامل خالی و آماده باشد.
🔸- کلسیم و فسفر در بسیاری از واکنش‌های سیستم مغزی و آزاد کردن انرژی در بدن نقش دارند، لذا از آنجا که در ماه مبارک رمضان، تعداد وعده‌های غذایی کمتر می‌شود، متأسفانه برخی از کنکوری ها نسبت به مصرف شیر و ماست، غافل می‌شوند.
مصرف شیر ولرم، چه در وعده‌ی سحر و چه افطار، بسیار مؤثر می‌باشد.
وجود لبنیات در رژیم غذایی به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلول های عصبی بسیار مفید بوده و موجب آرامش اعصاب در افراد کنکوری خواهد شد, داوطلبانی که می‌خواهند خواب راحتی داشته باشند، باید هنگام خواب یک لیوان شیر بنوشند. 
🔸- مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B و ویتامین‌E نظیر آجیل و گردو در اکسیژن‌رسانی به مغز و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد مهاجم به مغز و اعصاب و در تمرکز و حافظه مؤثر بوده  بنابراین در وعده‌ی شام بعد از افطار افراد کنکوری توصیه می شود.
 -مواد حاوی کافئین نظیر قهوه و انواع کو‌لا‌ها، محرک مغز بوده و باید از مصرف بی‌رویه‌ی آن ها خودداری شود.
البته چنانچه بسیار علاقمند به مصرف چای در وعده‌ی سحر یا افطار هستید، حتماً آن را کمرنگ بنوشید تا غلظت کمتری از کافئین به بدن وارد شود.
-*این امر را در نظر داشته باشید که مکانیسم بدن انسان به گونه ای است که طی چند روز یا نهایتا" 1 هفته  در فرد ایجاد مقاومت در مقابل گرسنگی و تشنگی می کند.
* کنکوری های عزیز شبها حتما زود بخوابید
*از فیلمها و سریالهای تلویزیون به دیدن یکی بسنده کنید.
* استراحت کافی بازده فکری را افزایش می دهد. به دلیل بر هم خوردن برنامه خواب و بیداری در ماه مبارک رمضان، بر حداقل 7 ساعت خواب آرام برای افراد کنکوری تأکید می شود

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

دختران