محتوای درسی

اسید، باز و خنثی


خلاصه :

در این فیلم، توضیح کامل اسیدها باز ها و خنثی ها را مشاهده کنید

اسید: به مایعاتی گفته میشود که ترش مزه هستند و خاصیت خورندگی دارند و باعث زنگ زدگی اهن میشوند

رنگ شیمیایی این مایعات قرمز و نارنجی است

شماره‌ی شیمیایی این مایعات از صفر تا شش است

هرچه شماره‌ی مایع مورد نظر کمتر بوده و رنگ ان پررنگ تر باشد، ان مایع اسید قوی تر است

 

باز: به مایعاتی گفته میشود که تلخ مزه هستند 

رنگ شیمیایی این مایعات ابی و سبز است

شماره‌ی شیمیایی این مایعات از هشت تا چهارده است

هرچه شماره‌ی مایع مورد نظر بیشتر بوده و رنگ ان پررنگ تر باشد، ان مایع باز قوی تری است

 

خنثی: به مایعاتی گفته میشود که درون انها به یک مقدار باز و اسید وجود دارد

رنگ شیمیایی این مایعات زرد است

شماره‌ی شیمیایی این مایعات هفت است

مایعات خنثی تاثیری بر روی دیگر مواد ندارند؛ به همین دلیل هیچ یک قوی تر یا ضعیف تر از دیگری نیست

 

نکته: خاصیت اسیدی و بازی، تنها برای مایعاتی که در اب حل میشوند تعریف شده است

 

اسید ها به دو دسته تقسیم میشوند: اسیدهای خوراکی، اسیدهای صنعتی

  • اسیدهای خوراکی اسید های ضعیفی با رنگ شیمیایی کمرنگ و شماره‌ی شیمیایی بالا هستند که قابل خوردن بوده و به بدن اسیب نمیرسانند
  • اسیدهای صنعتی اسیدهای قوی ای با رنگ شیمیایی پررنگ و شماره‌ی شیمیایی پایین هستند که قابل خوردن نبوده و به بدن اسیب میرسانند. این نوع اسید ها در کارخانه ها و مواد شوینده و... کاربرد دارند

 

برای تشخیص اینکه مایع باز است یا اسید یا خنثی، و همچنین تشخیص تقریبی شدت این مایعات، کاغذهایی وجود دارد به نام کاغذPH  که با فرو کردن این کاغذ ها در مایع مورد نظر، با مشاهده‌ی تغییرات رخ داده در کاغذ، میتوان فهمید که مایع باز است یا اسید یا خنثی و شدت تقریبی ان چقدر است. 

 

 

 

نمايش ديدگاه‌هاي بيشتر...

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

دختران