آموزش
اسید و کاربرد و ویژگی های آن
خلاصه :
اسید ها و کاربرد و ویژگی های آناسیدها
اسید چیست؟ به هر ماده ای گفته می شود که چند خاصیتی که ذکر خواهد شد را داشته باشد: محلول آب را ترش مزه می کند، رنگ شاخصی ویژه مانند کاغذ تورنسل را از آبی به قرمز بر می گرداند، با در صورت واکنش با بعضی از فلزات هیدروژن آزاد می کند و در صورت واکنش با بازها نمک تشکیل می گردد و همچنین باعث تقویت برخی از واکنش های شیمیایی می شود.
·کاربرد انواع اسیدها در صنعت
•تقریباً در همه فرآیندهای صنعت امروز واکنش دهنده های اصلی و اساسی هستند. سولفوریک اسید (که
•
• یک اسید دیپروتیک) که در بیشترین تولیدات مواد شیمیایی در صنعت دخیل است، پرکاربردترین اسید
•
• در صنعت به شمار می رود. بر اساس داده های موجود در سال ۲۰۱۱، سولفوریک اسید به مقدار ۲۰۰
• میلیون تن در سال بوده است.
•برای نمونه مواد معدنی فسفات با سولفوریک اسید جهت تولید کودهای فسفاته واکنش داده و فسفریک
•
• اسید را تولید می نماید؛ و تصفیه محلول با حل شدن اکسید روی در این ترکیب انجام می گیرد. لازم به
•
• ذکر است که اسیدها وارد واکنش در ترکیبات و واکنش های خنثی سازی شده و باعث تولید نمک می شوند.
•همچنین کربوکسیلیک اسیدها با الکل ها واکنش داده و استرها تولید می شوند. در فرآیندی که به عنوان
•
• فرآیند ترشی شناخته می شود، غالباً از اسیدها به منظور حذف و از بین بردن زنگ زدگی و خوردگی
•
• استفاده می گردد. از این مواد به عنوان الکترولیت در باتری سلول مرطوب مثل سولفوریک اسید در باتری اتومبیل استفاده می گردد.
نکته ی مهم
در صنعت اسیدها کاربرد گستردهای دارند مثلاً جوهر گوگرد یا سولفوریک اسید در
صنعت چرم سازی در باتری اتومبیل در تولید شوینده ها تولید پلاستیک و تهیه کود
شیمیایی کاربرد داردجوهر گوگرد یا سولفوریک اسید خاصیت آب گیری شدیدی دارد
به همین علت اگر روی پوست ریخته شود پوست را از بین میبرد
·کاربرد انواع اسیدها در مواد غذایی
تارتاریک اسید چیست؟ به عنوان یکی از مواد مهم مانند تمر هندی در غذاهای معمول استفاده می
گردد. همچنین سبزیجات و میوه های طبیعی دارای اسید می باشند. سیتریک اسید در مرکبات مانند
پرتقال و لیمو موجود می باشد. اسفناج، گوجه فرنگی و بخصوص ریواس و کارامبولا دارای اگزالیک
اسید می باشند. اسکوربیک اسید که نوعی ویتامین c است به عنوان یکی از ضروری ترین ویتامین ها
برای بدن انسان در غذاهایی مثل لیمو، مرکبات، آملا (انگور فرنگی هندی) و گواوا وجود دارد.
•1-همه ی اسید ها ترش مزه اند.
•
•2-دارای عامل H هستند . هیدروژن نشاندهنده ی اسیدی بودن
• یک محلول است.
•3- لمس کردن اسید ها ،احساس سوزش را روی پوست دست
•
• بوجود می آورد
•4- اسید ها در مجاورت شناساگر محلول ترنسل (لیتموس) باعث
• تغییر رنگ ،از بنفش به قرمز می شوند.
گلشید خلفی
۳ سال پیش
مهدیس عجم
۳ سال پیش
فقط یکم زمان فیلم زیاد بود بجاش میتونستی فیلمت رو خلاصه کنی یا چند قسمت کنی
و اینکه بهتر بود تصویرت هم باشه
ولی مرسی از زحمتی که بابت این محتوا کشیدی
فاطمه درویش وند
۳ سال پیش
طهوراسادات سیدمومنی
۳ سال پیش
ضحا مروتی
پیارسال
واسه همین نمیدونم که خوب بود یا نه یا اینکه جایی رو اشتباه توضیح دادی یا نه
متنی که داخل فیلم بود سنگین بود و فکر میکنم برای سطح ما نبوده باشه
درسته که حالا از نظر من بهتره مطالبی که میگیم فراتر از کتاب باشه ولی به نظرم متن تو هم دگ زیادی سطحش بالا بود و اینکه اگر همین رو به زبان ساده تری میگفتی باز قابل فهم تر بود