محتوای درسی
درس هفت علوم بخش زبان
خلاصه :
در این قسمت می خواهیم در رابطه با زبان صحبت کنیم.•زبان اندام حس چشایی است.
•این اندام ماهیچه ای، به جویدن غذا، مخلوط شدن غذا با بزاق دهان، حس کردن مزه ها و صحبت کردن کمک می کند.
چگونه مزه ی غذا را حس می کنیم؟
•بر روی زبان برجستگی هایی زیاد وجود دارد. سلول های چشایی درون این برجستگی ها قرار گرفته اند. هنگامی که غذا در دهان قرار می گیرد، ذرات آن در آب دهان حل شده و می توانند وارد برجستگی های زبان شوند.
•در نتیجه عصب های درون آن تحریک شده و پیام را برای مغز (برای تشخیص مزه ) می فرستند.
نوع حس کردن مزه در زبان
•قسمت های آخر زبان= تلخی
•کناره های زبان= ترشی و شوری
•جلوی زبان= شیرینی
نکته:
•برجستگی انتهای زبان نسبت به نوک آن بزرگتر است.
•مزه ی مایعات سریع تر ازمزه ی مواد جامد دریافت می شود. زیرا ذرات مایع زودتر در بزاق دهان حل و یاخته های چشایی را تحریک می کند.
حفاظت از زبان و چشایی
•پرهیز از خوردن نوشیدنی و غذا های داغ و سرد
•پرهیز از استفاده ی سیگار( چون به گیرنده های حس مزه آسیب و کارایی آن ها را کم می کند.
•بر روی سطح زبان مسواک بزنیم
•غذاهای خیلی تند را استفاده نکنیم(چون حساسیت گیرنده های چشایی را کاهشمی دهد.